Receptbeskrivning

Per Morbergs pasta vongole

Ingredienser för
1 kg vongolemusslor (hjärtmusslor)
2 st schalottenlökar
3 dl torrt vitt vin
4 st vitlöksklyfta
6 msk olivolja
4 st tomater
1.3 färsk röd chili
1 kruka persilja
50 g smör


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Ingredienser
1 kg vongolemusslor (hjärtmusslor)
2 st schalottenlökar
2 dl torrt vitt vin
1 vitlöksklyfta
3 msk olivolja

Tomatsås
4 st tomater
3 st vitlöksklyftor
1/3 färsk röd chili
0.5 dl persilja
50 g smör, rumstempererat
3 msk olivolja
1 dl torrt vitt vin

Tvätta musslorna noga och se att skalen är stängda. Finhacka lökarna och vitlöken.
Hetta upp en kastrull med olivolja. Häll i löken och vitlöken och låt dom sautera en stund.
Häll sedan i musslorna och vinet. Lägg på ett lock och sjud på svag värme i 4-5 minuter, eller tills skalen öppnat sig helt.
Tomatsås
Skålla tomaterna och dra av skinnet. Skär tomaterna i mindre bitar.
Hetta upp en låg kastrull med olivoljan. Finhacka vitlöken och chilin och lägg i kastrullen. Sautera en stund utan att ta färg.
Lägg i tomaterna och häll över vinet. Låt sedan koka en stund.
Sila sedan ner spadet från musslorna i såsen och låt koka ytterligare till lagom konsistens.
Smaka av med salt och peppar och rör ner en klick smöret. Häll i musslorna och värm upp.
Häll sedan såsen/musslorna över nykokt spagetti och garnera med den hackade persiljan.

Visningar: 431
Inlagt 2013-11-23 08:49:24