Receptbeskrivning
Saffranspannacotta
Ingredienser
för
5 dl grädde
0.5 dl socker
1 saffran
2 st gelatinblad
1 dl hasselnötskärnor
100 g mörk choklad
hallon
0.5 dl socker
1 saffran
2 st gelatinblad
1 dl hasselnötskärnor
100 g mörk choklad
hallon
Beskrivning
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter.
2. Koka upp grädde, socker och saffran.
3. Ta av kastrullen från värmen och lägg i de urkramade gelatinbladen och låt dem smälta.
4. Häll upp pannacottan i portionsglas och ställ in i kylen för att stelna.
5. Hacka hasselnötskärnor grovt.
6. Smält chokladen i vattenbad.
7. Ringla ut chokladen fritt på ett smörpapper.
8. Strö över nöthacket över chokladen och ställ in i kylen.
9. Servera pannacottan med brutna choklad - och nötbitar samt hallon.
2. Koka upp grädde, socker och saffran.
3. Ta av kastrullen från värmen och lägg i de urkramade gelatinbladen och låt dem smälta.
4. Häll upp pannacottan i portionsglas och ställ in i kylen för att stelna.
5. Hacka hasselnötskärnor grovt.
6. Smält chokladen i vattenbad.
7. Ringla ut chokladen fritt på ett smörpapper.
8. Strö över nöthacket över chokladen och ställ in i kylen.
9. Servera pannacottan med brutna choklad - och nötbitar samt hallon.
Visningar: 428
Inlagt 2013-11-23 11:04:33





.jpg)
0 min