Receptbeskrivning

Ningtsus Kycklingwok

Ingredienser för
600 g kycklinglårfilé
1 tsk salt
3 msk potatismjöl
0.25 st vitkål
0.5 dl kycklingbuljong
2 msk kinesisk soja
1 msk socker
1 msk sherry
2 msk teriyakisås
0.5 dl olja
0.5 msk sesamolja
nudlar


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Skär kycklingen i små bitar. Blanda kycklingen med salt och potatismjöl och låt det stå kallt i ca 1-2 timmar.

Strimla morötterna, vitkålen och halva purjolöken mycket fint, hacka vitlöken. Hetta upp olja i en stor wok eller stekpanna och lägg i kycklingen. Tillsätt därefter halva purjolöken(spara lite purjo till garnering), vitlöken, gullöken och ingefäran. Stek i 2-3 minuter under omrörning. Tillsätt sojan och strö över sockret under omrörning. Späd med kycklingbuljongen, sherryn och lite redning vid behov. Låt puttra ca 2 min under omrörning. Blanda i teriyakisås och sesamolja.

Hetta upp ny olja i en stek- eller wokpanna och lägg i två grova skivor ingefära som får ge smak till oljan. Ta bort ingefäran och lägg i de strimlade grönsakerna. Salta lätt och strö över en liten nypa socker. Woka tills grönsakerna har fått en lagom konsistens. Tillaga nudlarna enligt instruktionerna på förpackningen.

Servera kycklingen på ett stort fat tillsammans med nudlar och grönsaker. Garnera med den sparade purjon och smaksätt med några droppar sichuanolja.

Visningar: 497
Inlagt 2012-02-29 21:28:35