Receptbeskrivning

Per Morbergs pasta vongole

Ingredienser för
1 kg vongolemusslor (hjärtmusslor)
2 st schalottenlökar
3 dl torrt vitt vin
4 st vitlöksklyfta
6 msk olivolja
4 st tomater
1.3 färsk röd chili
1 kruka persilja
50 g smör


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Ingredienser
1 kg vongolemusslor (hjärtmusslor) 2 st schalottenlökar 2 dl torrt vitt vin 1 vitlöksklyfta 3 msk olivolja Tomatsås
4 st tomater 3 st vitlöksklyftor 1/3 färsk röd chili 0.5 dl persilja 50 g smör, rumstempererat 3 msk olivolja 1 dl torrt vitt vin Tvätta musslorna noga och se att skalen är stängda. Finhacka lökarna och vitlöken.
Hetta upp en kastrull med olivolja. Häll i löken och vitlöken och låt dom sautera en stund.
Häll sedan i musslorna och vinet. Lägg på ett lock och sjud på svag värme i 4-5 minuter, eller tills skalen öppnat sig helt.
Tomatsås
Skålla tomaterna och dra av skinnet. Skär tomaterna i mindre bitar.
Hetta upp en låg kastrull med olivoljan. Finhacka vitlöken och chilin och lägg i kastrullen. Sautera en stund utan att ta färg.
Lägg i tomaterna och häll över vinet. Låt sedan koka en stund.
Sila sedan ner spadet från musslorna i såsen och låt koka ytterligare till lagom konsistens.
Smaka av med salt och peppar och rör ner en klick smöret. Häll i musslorna och värm upp.
Häll sedan såsen/musslorna över nykokt spagetti och garnera med den hackade persiljan.

Visningar: 1172
Inlagt 2013-11-23 13:53:37