Receptbeskrivning
Ugnsstekt vitlökskyckling
Ingredienser
för
Beskrivning
Ugnsstekt vitlökskyckling 4pers
1st kyckling ca 1,3 kg
1st gul lök
1st äpple
10st vitlöksklyftor
25g smör
1tsk basilika
1tsk dragon
0,5tsk salt
torka kycklingen invändigt.
Skala och skiva löken. Skölj och skär äpplet i bitar. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Blanda lök äpple och hälften av vitlöksklyftorna. Fyll kycklingen med äppelhacket. Fäst ihop kycklingen med några tandpetare och lägg den i en ugnssäker form. Smält matfettet. Blanda i resten av vitlökshacket och kryddorna. Pensla kycklingen med detta. Stek kycklingen i 200C, ca 1 h. Kontrollera att den är ordentligt genomstekt, dvs att köttsaften är klar och inte rosafärgad. Ös kycklingen flera gånger under stekningen.
Servera den nystekt med en matig sallad
1st kyckling ca 1,3 kg
1st gul lök
1st äpple
10st vitlöksklyftor
25g smör
1tsk basilika
1tsk dragon
0,5tsk salt
torka kycklingen invändigt.
Skala och skiva löken. Skölj och skär äpplet i bitar. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Blanda lök äpple och hälften av vitlöksklyftorna. Fyll kycklingen med äppelhacket. Fäst ihop kycklingen med några tandpetare och lägg den i en ugnssäker form. Smält matfettet. Blanda i resten av vitlökshacket och kryddorna. Pensla kycklingen med detta. Stek kycklingen i 200C, ca 1 h. Kontrollera att den är ordentligt genomstekt, dvs att köttsaften är klar och inte rosafärgad. Ös kycklingen flera gånger under stekningen.
Servera den nystekt med en matig sallad
Visningar: 219
Inlagt 2013-11-23 22:22:43






30 min