Receptbeskrivning
Cheesecake med ruccola o bakade tomater
Ingredienser
för
Beskrivning
Cheesecake med rucola och bakade tomater 4port.
75g smör
1 1/2dl valnötter
10st digestivekex
200g färskost rucola pesto
2dl gräddfil
4st ägg
rivet skal av 1 citron
3msk grön tapenade
1krm svartpeppar
ruccola
Bakade tomater
500g körsbärstomater
2msk olivolja
1msk pressad citronsaft
1msk strösocker
1/2tsk salt
2krm svartpeppar
5st kvistar färsk timjan
Börja med tomaterna. Sätt ugnen på 150°. Dela tomaterna och blanda dem med övriga ingredienser i en stor bunke. Lägg dem med snittytan uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Baka tomaterna i mitten av ugnen ca 1 tim och 15 min. Höj temperaturen i ugnen till 175°. Smält smöret. Rosta valnötterna i en torr varm panna. Mixa kexen, hälften av valnötterna och smöret till en smulig massa. Tryck ut den i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt stå kallt ca 30 min. Vispa samman färskost, gräddfil, ägg, citronskal, tapenade och peppar i en skål. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 40 min. Låt svalna. Toppa med rucola, tomater och rostade valnötter.
75g smör
1 1/2dl valnötter
10st digestivekex
200g färskost rucola pesto
2dl gräddfil
4st ägg
rivet skal av 1 citron
3msk grön tapenade
1krm svartpeppar
ruccola
Bakade tomater
500g körsbärstomater
2msk olivolja
1msk pressad citronsaft
1msk strösocker
1/2tsk salt
2krm svartpeppar
5st kvistar färsk timjan
Börja med tomaterna. Sätt ugnen på 150°. Dela tomaterna och blanda dem med övriga ingredienser i en stor bunke. Lägg dem med snittytan uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Baka tomaterna i mitten av ugnen ca 1 tim och 15 min. Höj temperaturen i ugnen till 175°. Smält smöret. Rosta valnötterna i en torr varm panna. Mixa kexen, hälften av valnötterna och smöret till en smulig massa. Tryck ut den i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt stå kallt ca 30 min. Vispa samman färskost, gräddfil, ägg, citronskal, tapenade och peppar i en skål. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 40 min. Låt svalna. Toppa med rucola, tomater och rostade valnötter.
Visningar: 268
Inlagt 2013-11-23 22:24:19






30 min