Receptbeskrivning

RÖDSPÄTTA I UGN MED TOMAT OCH DRAGON

Ingredienser för


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Ingredienser 4 portioner

8 dubbla spättafiléer
1 tsk salt
1 krm nymald peppar
1 liten gul lök
2 msk smör
2 dl ris
1 hönsbuljongtärning
4 dl vatten
4 dl crème fraiche
1-2 msk chilisås
saft av ½ citron
1-2 tsk dragon
1 krm salt
1 krm nymald peppar
60-80 g ost av Emmentalertyp


Gör så här:

Tillagning 30minuter

Sätt ugnen på 200ºC. Skala och finhacka löken. Fräs den i en tjockbottnad kastrull, tillsätt riset, hönsbuljongtärning och vatten. Låt koka sakta under lock tills riset är klart, ca 20 minuter.

Smörj under tiden en ugnssäker form. Salta och peppra spättafiléerna. Vik eller rulla och lägg dem i formen.

Rör ut chilisåsen i crème fraiche. Smaka av med citronsaft, dragon, salt och peppar. Bred blandningen över fisken och stek i mitten av ugnen ca 15 minuter. Efter halva tiden strös osten på. Avsluta med grill och maxvärme ½ - 1 minut.

Servera fisken med riset och ev. en god sallad.


Visningar: 456
Inlagt 2013-11-24 12:27:04