Receptbeskrivning
Fläskkarré med ingefära
Ingredienser
för
1 kg fläskkarré
1 tsk nejlikor, malda
1 msk salvia
3 msk margarin
2 st syltade ingefärsfrukter, hackade
10 st små tomater, skållade och skalade
salt och peppar
ugn: 175°
1 tsk nejlikor, malda
1 msk salvia
3 msk margarin
2 st syltade ingefärsfrukter, hackade
10 st små tomater, skållade och skalade
salt och peppar
ugn: 175°
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Stick hål här och var i köttet och peta in ingefära. Krydda runtom med salt, peppar och nejlikor.
3. Lägg köttet i ugnsform. Knåda ihop margarin och salvia och bred över. Sätt in en köttermometer.
4. Stek mitt i ugnen till 85 grader. Pensla med fettet.
5. Lägg tomaterna runt köttet de sista 20 min.
2. Stick hål här och var i köttet och peta in ingefära. Krydda runtom med salt, peppar och nejlikor.
3. Lägg köttet i ugnsform. Knåda ihop margarin och salvia och bred över. Sätt in en köttermometer.
4. Stek mitt i ugnen till 85 grader. Pensla med fettet.
5. Lägg tomaterna runt köttet de sista 20 min.
Visningar: 510
Inlagt 2013-11-25 00:41:53