Receptbeskrivning
Tonfiskpasta med kronärtskockor
M. E. via Tasteline.com
Ingredienser
för
1 tonfisk, i olja à 200 g
1 tonfisk, i vatten à 200 g
4 st kronärtskockshjärtan
0.5 st citron(er) saft och skal
1 msk olivolja
12 st gröna oliver
1 st vitlöksklyfta(or)
salt och peppar
300 g pasta , bavette (typ smalare tagliatelle)
1 st rödlök
1 msk dill , torkad
0.75 dl parmesan , riven
1 tonfisk, i vatten à 200 g
4 st kronärtskockshjärtan
0.5 st citron(er) saft och skal
1 msk olivolja
12 st gröna oliver
1 st vitlöksklyfta(or)
salt och peppar
300 g pasta , bavette (typ smalare tagliatelle)
1 st rödlök
1 msk dill , torkad
0.75 dl parmesan , riven
Beskrivning
1. Häll av vattnet från tonfisken. Skiva löken tunt. Tvätta citronen och riv skalet och pressa ur saften.
2. Blanda citronsaft, dill, olivolja, tonfisk, oliver, vitlök, kronärtskockshjärtan och rödlök. Koka pastan al dente i lättsaltat vatten.
3. Rör ihop tonfiskblandningen med den nykokta pastan. Smaka av med salt och peppar och strö över parmesan.
Recept: Mia Troberg Elonq
Foto: Linnea Swärd
Näringsinnehåll:
Energi (kcal)
580,9
Protein (g)
38,3
Fett (g)
20,2
Kolhydrater (g)
59,2
2. Blanda citronsaft, dill, olivolja, tonfisk, oliver, vitlök, kronärtskockshjärtan och rödlök. Koka pastan al dente i lättsaltat vatten.
3. Rör ihop tonfiskblandningen med den nykokta pastan. Smaka av med salt och peppar och strö över parmesan.
Recept: Mia Troberg Elonq
Foto: Linnea Swärd
Näringsinnehåll:
Energi (kcal)
580,9
Protein (g)
38,3
Fett (g)
20,2
Kolhydrater (g)
59,2
Visningar: 802
Inlagt 2013-11-25 08:12:02

