Receptbeskrivning

Fylld lövbiff med senapskokt kålrot (m.e.)

Ingredienser för
Stuvad kålrot
2.5 dl kålrot
2 msk dijonsenap
2.5 dl vispgrädde
1 krm salt
2 krm svartpeppar
Fylld lövbiff
3 st lövbiff
4 msk dijonsenap
100 g philadelphiaost
1 krm salt
2 krm svartpeppar
70 g kapris
1 msk smör
Rödvinsstekt lök (kan utslutas)
1 st rödlök
1 dl rött vin
1 krm socker , en nypa


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Har upptäckt att jag gillar kålrot och så hittade jag detta underbara recept. 2-3 personer - vi var hungriga :)

GÖR SÅ HÄR
1. Skala och skär kålroten i centimeter stora bitar. (kålrötter är så olika stora, räkna ca 1,5-2 dl hackade bitar per portion)

2. Rör ut senap i grädden, salta och peppra och blanda ner i kålroten. Koka på svag värme i ca 15 minuter (rör emellanåt). Tillsätt ev. mer grädde om det kokar ihop förmycket

3. Blanda philadelphiaost med senap och bred ut på lövbiffskivorna (vi hade tre skivor) och strö sedan på kapris (en smal hel burk gick åt). Vik ihop på mitten. Salt och peppra.

4. Stek lövbiffen i smör i het stekpanna ca 1 minut på varje sida. Var inte rädd om den ser röd ut, bättre för lite stekt än för mycket.

5. (kan utslutas men vi ville ha något som bröt av all senapssmak) Lyft ut biffarna ur pannan, lägg i strimlad röd lök (1 st) och smör, häll på ca en dl rött vin och fräs ca 1-2 min. (ev. lite socker)

6. Servera direkt med kålroten och ev. rödlök. Vill man ha något mera grön till så passar sockerärtor bra.

Visningar: 655
Inlagt 2013-11-25 08:53:46