Receptbeskrivning
Rödbetskaka med saffranstopping
Ingredienser
för
Kaka
4 dl vetemjöl 3 dl strösocker
tsk salt
2 tsk malen kardemumma
1 msk kanel
tsk muskot
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
3 dl rapsolja
3 st ägg
3 dl rivna rödbetor
3 dl hackade valnötter
Saffranstopping
200 g philadelphiaost 1 dl florsocker
g saffran
Beskrivning
Värm ugnen till 175 grader. Smörj en springform, ca 24 cm i diameter.
Blanda de torra ingredienserna.Rör i olja och ägg till en jämn smet.
Vänd ner de rivna rödbetorna och hackade valnötterna.
Grädda i ca 45 minuter. Låt kakan svalna i formen innan kanten tas bort.
Rör i hop philadelphia,florsocker och saffran till en jämn krämig smet.
Fördela den över kakan när den svalnat helt.
Blanda de torra ingredienserna.Rör i olja och ägg till en jämn smet.
Vänd ner de rivna rödbetorna och hackade valnötterna.
Grädda i ca 45 minuter. Låt kakan svalna i formen innan kanten tas bort.
Rör i hop philadelphia,florsocker och saffran till en jämn krämig smet.
Fördela den över kakan när den svalnat helt.
Visningar: 595
Inlagt 2013-11-25 10:10:57






60 min