Receptbeskrivning

Rödbetskaka med saffranstopping

Ingredienser för
Kaka
4 dl vetemjöl
3 dl strösocker
tsk salt
2 tsk malen kardemumma
1 msk kanel
tsk muskot
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
3 dl rapsolja
3 st ägg
3 dl rivna rödbetor
3 dl hackade valnötter
Saffranstopping
200 g philadelphiaost
1 dl florsocker
g saffran


  60 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Värm ugnen till 175 grader. Smörj en springform, ca 24 cm i diameter.
Blanda de torra ingredienserna.Rör i olja och ägg till en jämn smet.
Vänd ner de rivna rödbetorna och hackade valnötterna.
Grädda i ca 45 minuter. Låt kakan svalna i formen innan kanten tas bort.
Rör i hop philadelphia,florsocker och saffran till en jämn krämig smet.
Fördela den över kakan när den svalnat helt.

Visningar: 595
Inlagt 2013-11-25 10:10:57