Receptbeskrivning

Indisk kycklinggryta med gult ris

Ingredienser för
600 g kycklingfilé delad
1 st gul lök hackad
2 msk olja
dl mango chutney
4 dl yoghurt 10 %
kryddpasta:
3 st vitlöksklyftor skivade
1 st röd chili skivad
2 msk ingefära riven
2 msk tomatpuré
2 tsk koriander
1 tsk spiskummin
1 tsk salt
gult ris:
3 dl basmatiris
1 st gul lök finhackad
1 st vitlöksklyfta finhackad
tsk gurkmeja
2 msk smör
1 tsk kardemummakärnor
5 st nejlikor
7 dl vatten
tsk salt
till servering:
1 dl russin
2 dl mandel skalad, torrostad
1 dl persilja hackad


  40 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Börja med riset. Stek ris, lök, vitlök och gurkmeja i smör i en kastrull tills allt är gult. Tillsätt mortlad kardemumma och nejlika. Häll på vatten och salta. Låt sjuda under lock 10 min.

Blanda ingredienserna till kryddpastan och vänd runt med kyckling och lök. Hetta upp en stekpanna med olja och stek på medelvärme ca 10 min, rör om då och då.

Sänk värmen och vänd ner mango chutney och yoghurt. Tänk på att yoghurt lätt kan skära sig om den kokar.

Vänd runt riset med russin, mandel och persilja. Servera med kycklingen.

Visningar: 576
Inlagt 2013-11-25 11:25:40