Receptbeskrivning
Chokladrulltårta med fyllning av färskost smaksatt med apelsin och citron.
Ingredienser
för
Beskrivning
Chokladrulltårta med fyllning av färskost smaksatt med apelsin och citron.
C:a 10 skivor
Gräddas i ugn i 200 grader
Botten
3 ägg
1 ½ dl strösocker
5 msk potatismjöl
1 msk vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
rivet skal av en apelsin
Fyllning
200 g rumsvarm philadephiaost
1 dl kesella
1 dl siktat florsocker
rivet skal av 1 apelsin
rivet skal av 1 citron
Täck en långpanna med bakplåtspapper
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, vetemjöl, kakao och bakpulver. Sikta ner det i äggsmeten. Bred ut smeten i långpannan.
Grädda i mitten av ugnen i c:a 5 minuter.
Strö lite socker över nygräddade kakan och stjälp upp den på bakplåtspapper.
Dra av papperet som kakan gräddats på. Om det inte släpper, pensla det med lite kallt vatten.
Låt kakan kallna (under plåten).
Vispa ihop ingredienserna till fyllningen till en slät och luftig kräm.
Bred krämen över den kalla kakan och rulla ihop den från långsidan.
Låt rulltårtan ligga med skarven ner, inlindad i papperet.
C:a 10 skivor
Gräddas i ugn i 200 grader
Botten
3 ägg
1 ½ dl strösocker
5 msk potatismjöl
1 msk vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
rivet skal av en apelsin
Fyllning
200 g rumsvarm philadephiaost
1 dl kesella
1 dl siktat florsocker
rivet skal av 1 apelsin
rivet skal av 1 citron
Täck en långpanna med bakplåtspapper
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, vetemjöl, kakao och bakpulver. Sikta ner det i äggsmeten. Bred ut smeten i långpannan.
Grädda i mitten av ugnen i c:a 5 minuter.
Strö lite socker över nygräddade kakan och stjälp upp den på bakplåtspapper.
Dra av papperet som kakan gräddats på. Om det inte släpper, pensla det med lite kallt vatten.
Låt kakan kallna (under plåten).
Vispa ihop ingredienserna till fyllningen till en slät och luftig kräm.
Bred krämen över den kalla kakan och rulla ihop den från långsidan.
Låt rulltårtan ligga med skarven ner, inlindad i papperet.
Visningar: 520
Inlagt 2013-11-25 16:52:06






0 min