Receptbeskrivning

Flamberad pepparstek

Ingredienser för


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Ingredienser: 800 g oxfilé
2 schalottenlökar
2 msk grovmalen svartpeppar
1 msk grov salt
2 msk smör
6 cl konjak
2 cl sherry
1,5 msk fransk senap
4 dl tjock grädde
2 dl kalvsky
salt
haricots verts
l
Gör så här:
Stycka fyra rejäla köttbitar i form av tournedos. Dessa rullas i peppar och salt och steks i smör runt om. I med den hackade löken. Slå i konjak och sherry. Flambera. Lyft sedan upp köttet och i med sky och grädde. Koka ihop i en vid kastrull eller i en traktörpanna. Smaksätt med senap och salt i slutet och låt köttet värma sig en stund före servering. Mixa och smaka av. Det ska finnas hetta, men inte på tok för mycket. Här passar i stort sett alla kokta eller smörslungade grönsaker till, men lite lökfrästa haricots verts är aldrig fel.

Visningar: 828
Inlagt 2013-11-25 17:12:44