Receptbeskrivning
Pepparstek
Ingredienser
för
4 st tournedos ca 150gr styck
3 msk pepparkorn blandade sorter
1 tsk olja
1 tsk smör
salt
2 st schalottenlök(ar) finhackad
1 msk grönpeppar, i lag
1 dl konjak
2.5 dl vispgrädde
3 msk pepparkorn blandade sorter
1 tsk olja
1 tsk smör
salt
2 st schalottenlök(ar) finhackad
1 msk grönpeppar, i lag
1 dl konjak
2.5 dl vispgrädde
Beskrivning
1. Krossa pepparkornen grovt i en mortel och rulla köttet i pepparn. Täck över och ställ in i kylskåpet i 1-3 timmar, beroende på hur stark smak man vill ha.
2. Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Bryn tournedoserna på båda sidorna tills de har fin färg. Ta upp köttet, salta, stick in en köttermometer i mitten av en köttbit. Stek färdigt i 125 grader varm ugn till önskad innertemperatur (58-60 grader för medium).
3. Häll ut överflödigt fett ur stekpannan. Fräs chalottenlöken hastigt, tillsätt grönpeppar och häll på cognac. Hetta upp och tänd på. OBS! Stäng av köksfläkten vid flamberingen.
4. Häll grädden i stekpannan och sjud ett par minuter under omrörning. Smaka av såsen.
2. Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Bryn tournedoserna på båda sidorna tills de har fin färg. Ta upp köttet, salta, stick in en köttermometer i mitten av en köttbit. Stek färdigt i 125 grader varm ugn till önskad innertemperatur (58-60 grader för medium).
3. Häll ut överflödigt fett ur stekpannan. Fräs chalottenlöken hastigt, tillsätt grönpeppar och häll på cognac. Hetta upp och tänd på. OBS! Stäng av köksfläkten vid flamberingen.
4. Häll grädden i stekpannan och sjud ett par minuter under omrörning. Smaka av såsen.
Visningar: 535
Inlagt 2013-11-25 17:13:21

