Receptbeskrivning

Brinnande pepparstek

Ingredienser för
800 g oxfilé (skuren som tournedos)
0.5 st rödlök, hackad
1 tsk krossad svartpeppar
1 tsk krossad grönpeppar
3 dl grädde
2 dl köttbuljong
1 msk fransk senap
3 cl cognac
3 cl portvin
salt
spätzle:
3 st ägg
200 g mjöl
2 msk mannagryn
salt, vitpeppar och riven muskot


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Bryn köttet hastigt och stek långsamt på medelvärme i ugn. Ta köttet ur pannan och ställ den på spisen. Fräs löken tillsammans med pepparsorterna och flambera med cognac och portvin. Tillsätt sedan buljong och grädde. Koka ihop och smaksätt med senap och salt.
2. Spätzle: Blanda degen, tryck den genom en potatispress till "ormar" och koka ganska hårt i vatten och olja som färsk pasta tills de flyter.

Visningar: 195
Inlagt 2013-11-25 17:29:16