Receptbeskrivning
Brinnande pepparstek
HÃ¥kan Boog via Recept.nu
Ingredienser
för
800 g oxfilé (skuren som tournedos)
0.5 st rödlök, hackad
1 tsk krossad svartpeppar
1 tsk krossad grönpeppar
3 dl grädde
2 dl köttbuljong
1 msk fransk senap
3 cl cognac
3 cl portvin
salt
spätzle:
3 st ägg
200 g mjöl
2 msk mannagryn
salt, vitpeppar och riven muskot
0.5 st rödlök, hackad
1 tsk krossad svartpeppar
1 tsk krossad grönpeppar
3 dl grädde
2 dl köttbuljong
1 msk fransk senap
3 cl cognac
3 cl portvin
salt
spätzle:
3 st ägg
200 g mjöl
2 msk mannagryn
salt, vitpeppar och riven muskot
Beskrivning
1. Bryn köttet hastigt och stek långsamt på medelvärme i ugn. Ta köttet ur pannan och ställ den på spisen. Fräs löken tillsammans med pepparsorterna och flambera med cognac och portvin. Tillsätt sedan buljong och grädde. Koka ihop och smaksätt med senap och salt.
2. Spätzle: Blanda degen, tryck den genom en potatispress till "ormar" och koka ganska hårt i vatten och olja som färsk pasta tills de flyter.
2. Spätzle: Blanda degen, tryck den genom en potatispress till "ormar" och koka ganska hårt i vatten och olja som färsk pasta tills de flyter.
Visningar: 195
Inlagt 2013-11-25 17:29:16






0 min