Receptbeskrivning

Äggröra med gräslök och rökt lax

Ingredienser för


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Ibland måste man få lyxa lite, den här frukosten kan därför passa bra som helgfrukost/brunch. Det är ett fräschare och lättare alternativ till den klassiska söndagsbrunchens äggröra med bacon och prinskorv.

4 portioner


4 ägg

4 msk lättmjölk

1/2 tsk salt

vitpeppar

1 msk flytande margarin

1 knippe gräslök

8 tunna skivor kallrökt lax, ca 200 g




1. Knäck äggen i en bunke och rör i mjölken, vispa inte. Tillsätt salt och vitpeppar.

2. Häll det flytande margarinet i en teflonpanna eller i en kastrull på svag värme.

3. Häll i äggblandningen och rör försiktigt med en trägaffel tills äggröran har blivit krämig, håll inte på för länge för då blir det torrt.

4. Strimla gräslöken och blanda den i äggröran. Servera äggröran tillsammans med rökt lax och grovt rågbröd med färskost.






Visningar: 171
Inlagt 2013-11-25 17:47:41