Receptbeskrivning
Äggröra med gräslök och rökt lax
Ingredienser
för
Beskrivning
Ibland måste man få lyxa lite, den här frukosten kan därför passa bra som helgfrukost/brunch. Det är ett fräschare och lättare alternativ till den klassiska söndagsbrunchens äggröra med bacon och prinskorv.
4 portioner
4 ägg
4 msk lättmjölk
1/2 tsk salt
vitpeppar
1 msk flytande margarin
1 knippe gräslök
8 tunna skivor kallrökt lax, ca 200 g
1. Knäck äggen i en bunke och rör i mjölken, vispa inte. Tillsätt salt och vitpeppar.
2. Häll det flytande margarinet i en teflonpanna eller i en kastrull på svag värme.
3. Häll i äggblandningen och rör försiktigt med en trägaffel tills äggröran har blivit krämig, håll inte på för länge för då blir det torrt.
4. Strimla gräslöken och blanda den i äggröran. Servera äggröran tillsammans med rökt lax och grovt rågbröd med färskost.
4 portioner
4 ägg
4 msk lättmjölk
1/2 tsk salt
vitpeppar
1 msk flytande margarin
1 knippe gräslök
8 tunna skivor kallrökt lax, ca 200 g
1. Knäck äggen i en bunke och rör i mjölken, vispa inte. Tillsätt salt och vitpeppar.
2. Häll det flytande margarinet i en teflonpanna eller i en kastrull på svag värme.
3. Häll i äggblandningen och rör försiktigt med en trägaffel tills äggröran har blivit krämig, håll inte på för länge för då blir det torrt.
4. Strimla gräslöken och blanda den i äggröran. Servera äggröran tillsammans med rökt lax och grovt rågbröd med färskost.
Visningar: 171
Inlagt 2013-11-25 17:47:41






0 min