Receptbeskrivning
Matjessill med äggröra
HÃ¥kan Boog via Recept.nu
Ingredienser
för
2 st matjessillfiléer, skurna i tärningar
1 st rödlök, finhackad
3 st ägg
1 st äggula
0.5 tsk salt
0.5 msk finhackad färsk rosmarin eller timjan
2 msk smör
0.5 dl vispgrädde
1 st rödlök, finhackad
3 st ägg
1 st äggula
0.5 tsk salt
0.5 msk finhackad färsk rosmarin eller timjan
2 msk smör
0.5 dl vispgrädde
Beskrivning
1. Vispa ihop äggen och gulan till äggröran.
2. Tillsätt salt och någon av kryddörterna.
3. Smält smöret i en kastrull på lägsta värme (använd gärna vattenbad, det vill säga över en större kastrull med sjudande vatten på botten).
4. Häll i äggsmeten och låt den långsamt tjockna under ständig omrörning med en trägaff el eller träsked.
5. När smeten börjar bli tjock, tillsätt grädden och låt tjockna i ytterligare någon minut.
6. Ta av från värmen när röran ännu är krämig.
7. Smaka av med salt.
8. Lägg upp äggröran och ovanpå den rödlök och sill.
9. Servera medan röran ännu är varm.
2. Tillsätt salt och någon av kryddörterna.
3. Smält smöret i en kastrull på lägsta värme (använd gärna vattenbad, det vill säga över en större kastrull med sjudande vatten på botten).
4. Häll i äggsmeten och låt den långsamt tjockna under ständig omrörning med en trägaff el eller träsked.
5. När smeten börjar bli tjock, tillsätt grädden och låt tjockna i ytterligare någon minut.
6. Ta av från värmen när röran ännu är krämig.
7. Smaka av med salt.
8. Lägg upp äggröran och ovanpå den rödlök och sill.
9. Servera medan röran ännu är varm.
Visningar: 323
Inlagt 2013-11-25 17:49:05





.jpg)
0 min