Receptbeskrivning

Gräddfudge

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Gräddfudge ca. 40st

5dl socker
4dl vispgrädde
0,5dl ljus sirap
0,5tsk salt
0,5tsk äkta vaniljpulver
1dl hackade pecannötter

Klä en form ca 20x30 cm, med bakplåtspapper. Blanda alla ingredienserna i en tjockbottnad kastrull. Koka upp på svag värme under omrörning tills allt socker löst sig. Pensla med en fuktig pensel runt kanten på kastrullen för att ta bort eventuella sockerkristaller. Sluta att röra i fudgen och låt den koka i ca 40min. eller tills massan är 115C och håller för ett trådprov (dropp lite fudge i ett kallt glas vatten, forma smeten till en rund kula mellan fingrarna, fudgen är färdig om du kan dra isär fingrarna och smeten bildar trådar mellan dem.) Ta av kastrullen från värmen och låt svalna ca 5min. Rör kraftigt med en träsked eller en elvisp i 5min. eller tills fudgen börjar tjockna och blir glanslös och matt. Rör sedan ned nötterna. Häll sen fudgen i formen och släta till den på ytan. Låt svalna i rumstemperatur. Förvara svalt i lufttät burk.

Visningar: 1163
Inlagt 2013-11-25 18:54:26