Receptbeskrivning
Pepparkakor
Ingredienser
för
Beskrivning
ca 50 st krispiga pepparkakor
75 gram smält osaltat smör
2 äggvitor
2 dl mandelmjöl
1,5 msk kokosnötsmjöl
2 msk fiberhusk
1,5 msk agavesirap
0,5 msk mald ingefära
0,5 msk kanel
0,5 tsk mald kryddnejlika
0,5 tsk kardemumma
(eller ca 1,5 msk pepparkakskryddor)
1 tsk bikarbonat
Gör så här:
Smält smöret med kryddorna och låt svalna lite. Vispa upp äggvitan lätt med handvisp. Blanda ner kryddsmöret.
Blanda övriga torra ingredienser och blanda ner det väl med träslev, och arbeta degen smidig.
Låt den eventuellt vila över natt, den går att frysa. Det går också att baka ut direkt.
Kavla ut mellan bakplåtspapper till en tunn platta. Tryck ut pepparkakor med formar och lyft över dem på bakplåtspapperklädd plåt. Du kan lägga relativt tätt, de flyter inte ut. Kavla och tryck ut tills degen är slut.
Grädda 175 grader i 10-15 min, ta dem inte för tidigt då blir de mjuka inuti, men passa så de ändå inte bränns.
Låt svalna lite på plåten och lyft sedan över dem på galler att kallna helt och sedan i en kakburk.
Recept från www.mariannslchf.se
75 gram smält osaltat smör
2 äggvitor
2 dl mandelmjöl
1,5 msk kokosnötsmjöl
2 msk fiberhusk
1,5 msk agavesirap
0,5 msk mald ingefära
0,5 msk kanel
0,5 tsk mald kryddnejlika
0,5 tsk kardemumma
(eller ca 1,5 msk pepparkakskryddor)
1 tsk bikarbonat
Gör så här:
Smält smöret med kryddorna och låt svalna lite. Vispa upp äggvitan lätt med handvisp. Blanda ner kryddsmöret.
Blanda övriga torra ingredienser och blanda ner det väl med träslev, och arbeta degen smidig.
Låt den eventuellt vila över natt, den går att frysa. Det går också att baka ut direkt.
Kavla ut mellan bakplåtspapper till en tunn platta. Tryck ut pepparkakor med formar och lyft över dem på bakplåtspapperklädd plåt. Du kan lägga relativt tätt, de flyter inte ut. Kavla och tryck ut tills degen är slut.
Grädda 175 grader i 10-15 min, ta dem inte för tidigt då blir de mjuka inuti, men passa så de ändå inte bränns.
Låt svalna lite på plåten och lyft sedan över dem på galler att kallna helt och sedan i en kakburk.
Recept från www.mariannslchf.se
Visningar: 411
Inlagt 2013-11-25 21:07:02






0 min.jpg)