Receptbeskrivning
Grundrecept potatischips
Ingredienser
för
750 g potatis
2 frityrolja
smaksättning, serecept
2 frityrolja
smaksättning, serecept
Beskrivning
1. Skölj potatisen och skär den i riktigt tunna skivor, gärna pÃ¥ Âmandolin. Klappa potatisen med lite hushÃ¥llspapper, sÃ¥ att fukten försvinner. Hetta upp oljan till 160° i en gryta eller fritös.
2. Lägg nÃ¥gra potatisskivor Ã¥t gÃ¥ngen, en och en, i oljan och fritera 1–2 min, tills de har blivit gyllenbruna. Ta upp med hÃ¥lslev och lÃ¥t rinna av pÃ¥ hushÃ¥llspapper. Salta och smaksätt eventuellt chipsen. • Svartpeppar. Dra nÃ¥gra rejäla tag med svartpepparÂkvarnen över chipsen. Skaka runt.
• Chiliflakes. Smula 2 krm chiliflakes över chipsen.
Skaka runt.
• Vinäger. Droppa över 1–2 tsk röd- eller vitvinsvinäger när chipsen är nyfriterade. Skaka runt.
• Franska örter. Strö över ca 1 tsk kryddblandning. Skaka runt.
2. Lägg nÃ¥gra potatisskivor Ã¥t gÃ¥ngen, en och en, i oljan och fritera 1–2 min, tills de har blivit gyllenbruna. Ta upp med hÃ¥lslev och lÃ¥t rinna av pÃ¥ hushÃ¥llspapper. Salta och smaksätt eventuellt chipsen. • Svartpeppar. Dra nÃ¥gra rejäla tag med svartpepparÂkvarnen över chipsen. Skaka runt.
• Chiliflakes. Smula 2 krm chiliflakes över chipsen.
Skaka runt.
• Vinäger. Droppa över 1–2 tsk röd- eller vitvinsvinäger när chipsen är nyfriterade. Skaka runt.
• Franska örter. Strö över ca 1 tsk kryddblandning. Skaka runt.
Visningar: 207
Inlagt 2013-11-25 22:18:55






0 min