Receptbeskrivning

Janssons frestelse på Per Morbergs vis

Ingredienser för
1 kg potatis av mjölig sort
2 st gula lökar
250 g ansjovisfilé
ansjovisspad från en av burkarna
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2 msk ströbröd
smör


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Janssons frestelseVärm ugnen till 225 grader.
2. Skala och skär potatis i fina strimlor. Skala och skiva löken tunt.
3. Fräs löken mjuk i smör utan att den tar färg.
4. Varva potatis, lök och ansjovis i en smord ugnsform. Avsluta med potatis.
5. Häll på ansjovisspadet från en av burkarna och grädden blandad med mjölken.
6. Strö över ströbröd och lägg på några klickar smör.
7. Grädda Janssons frestelse mitt i ugnen i 50–60 minuter.

Visningar: 536
Inlagt 2013-11-26 18:16:00