Receptbeskrivning

Grisfotsaladåb

Ingredienser för
2 kg rimmade grisfötter
2 gula lökar, grovhackade
1 msk kryddpepparkorn
1 msk vitpepparkorn
4 kryddnejlikor
6 lagerblad


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skölj grisfötterna väl och skrapa av eventuellt hår med en vass kniv. Lägg fötterna i en rymlig gryta och fyll på med vatten så att det täcker. Koka upp och skumma noga.
2. Lägg i lök och kryddor och låt sjuda i 5-6 timmar. Skumma ofta. Ta upp grisfötterna ur grytan, låt dem svalna något och plocka bort alla ben.
3. Lägg köttet i en vattensköljd form. Skumma av eventuellt fett från buljongen och sila den. Slå därefter buljongen över grisfötterna och låt formen stå kallt att stelna.

Visningar: 1733
Inlagt 2013-11-26 18:17:57