Receptbeskrivning
Lyxiga pepparkaksbrownies
Ingredienser
för
Beskrivning
Lyxiga pepparkaksbrownies 20st
50g pistagenötter
1st vaniljstång
200g mörk choklad
200g smör
4st ägg
1dl ljust muscavadosocker
2dl strösocker
2dl vetemjöl
1msk pepparkakskrydda
1tsk bakpulver
Garnering:
50g vit choklad
färska tranbär
Sätt ugnen på 200°. Grovhacka nötterna. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Bryt chokladen i bitar. Smält smöret i en kastrull. Lägg i vaniljfrön och choklad och rör om så att allt smälter. Vispa ägg och de båda sockersorterna luftigt. Blanda mjöl, pepparkakskrydda och bakpulver. Rör ner smör och mjölblandningen i äggvispet och rör till en jämn smet. Fördela smeten jämt i en form ca 20x30cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över nötterna. Grädda mitt i ugnen 15-20min. Kakan ska inte bli genomgräddad utan fortfarande vara lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna. Smält den vita chokladen över vattenbad eller i micron och rippla över kakan. Strö över tranbär. Skär kakan i bitar och servera.
50g pistagenötter
1st vaniljstång
200g mörk choklad
200g smör
4st ägg
1dl ljust muscavadosocker
2dl strösocker
2dl vetemjöl
1msk pepparkakskrydda
1tsk bakpulver
Garnering:
50g vit choklad
färska tranbär
Sätt ugnen på 200°. Grovhacka nötterna. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Bryt chokladen i bitar. Smält smöret i en kastrull. Lägg i vaniljfrön och choklad och rör om så att allt smälter. Vispa ägg och de båda sockersorterna luftigt. Blanda mjöl, pepparkakskrydda och bakpulver. Rör ner smör och mjölblandningen i äggvispet och rör till en jämn smet. Fördela smeten jämt i en form ca 20x30cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över nötterna. Grädda mitt i ugnen 15-20min. Kakan ska inte bli genomgräddad utan fortfarande vara lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna. Smält den vita chokladen över vattenbad eller i micron och rippla över kakan. Strö över tranbär. Skär kakan i bitar och servera.
Visningar: 274
Inlagt 2013-11-26 19:19:47






30 min