Receptbeskrivning

Smal ugnspannkaka

Ingredienser för


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Smal ugnspannkaka med färska skogsbär
4 port

2 ägg
6 dl lättmjölk
2 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
¾ dl grahamsmjöl
0.5 msk margarin
sötningsmedel eller fruktsocker
4 dl valfria skogsbär
ex. hallon, båbär, björnbär


Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl och salt i en bunke
2. Tillsätt 4 dl mjölk och vispa snabbt så att mjölet inte klumpar sig. Häll i resten av mjölken och kläck i äggen. Vispa till en slät smet.
3. Smörj en ugnssäker stor gratängform och häll i smeten.
4. Baka ugnspannkakan i ca 20 - 30 minuter beroende på hur stor formen är.
Smeten ska ha stannat i mitten och fått lite färg. Pannkakan mår också bra av att vila i ca 2-4 minuter efter gräddningen för att man lättare ska kunna skära upp i bitar.
5. Servera med skogsbär och pudra över lite fruktsocker eller sötningsmedel för att få en magrare rätt.

Näringsinnehåll per portion:
Kalorier: 286
Protein: 13,5 g
Kolhydrater: 45 g
Fett: 5,5 g
Fibrer: 5 g
C vitamin: 10 mg
Järn: 2 mg

Visningar: 439
Inlagt 2013-11-28 22:34:33