Receptbeskrivning

Glutenfri kladdkaka LCHF

Ingredienser för
150 g osaltat smör
1 dl vispgrädde
4 st ägg
4 msk sötrix-flor och 1/2 krm stevia
0.75 dl kokosnötsmjöl
0.5 dl kakao
0.5 tsk vaniljpulver
lättvispad grädde


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Glutenfri kladdkaka LCHFSmält smöret i en kastrull.
2. Ta kort kastrullen från värmen.
3. Rör i grädden och sedan äggen och sötning.
4. Blanda kokosnötsmjöl med kakao och vaniljpulver och rör ner det i kastrullen.
5. Smöra och bröa (pofiber) en springform, cirka 21 cm i diameter.
6. Häll smeten i formen och grädda i 175 grader i 5–10 minuter.
7. Passa kakan noga – den ska fortfarande vara kladdig inuti cirka 3 cm från kanten och in till mitten.
8. Ta ut och låt svalna.
9. Servera med lättvispad grädde.
10. Tips: Låt kakan gräddas i 10–15 minuter och du har en jättegod fast chokladkaka.

Visningar: 436
Inlagt 2013-11-28 22:41:07