Receptbeskrivning
Världens godaste lussekatter
Ingredienser
för
50 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
1 msk strösocker
1.25 l vetemjöl
1 g saffran, gärna trådsaffran
1 st sockerbit
125 g smör, rumsvarmt
1.5 dl strösocker
1 st ägg
5 dl vetemjöl, ca
1 st ägg
russin
50 g smält smör
strösocker
5 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
1 msk strösocker
1.25 l vetemjöl
1 g saffran, gärna trådsaffran
1 st sockerbit
125 g smör, rumsvarmt
1.5 dl strösocker
1 st ägg
5 dl vetemjöl, ca
1 st ägg
russin
50 g smält smör
strösocker
Beskrivning
1. Deg 1Smält smöret och häll i mjölken. Låt det bli fingervarmt. Rör ut jästen i degspadet.
2. Tillsätt socker, salt och mjölet, lite i taget. Arbeta ihop det hela väl till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i ca 1 timme.
3. Deg 2Stöt saffranet och sockerbiten i en mortel.
4. Rör smör och socker vitt och poröst. Tillsätt ägg och saffran.
5. Blanda de båda degarna och tillsätt mjölet lite i taget. Arbeta degen riktigt väl.
6. Forma lussekatter, (som ett S med för långa ändar). Tryck dit ett russin vid varje ände och lägg dem efterhand på smord plåt eller plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i ca 20 minuter.
7. Pensla med ägg eller smör, garnera och grädda katterna på 225-250 grader i ca 7-9 minuter. Låt svalna under duk.
2. Tillsätt socker, salt och mjölet, lite i taget. Arbeta ihop det hela väl till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i ca 1 timme.
3. Deg 2Stöt saffranet och sockerbiten i en mortel.
4. Rör smör och socker vitt och poröst. Tillsätt ägg och saffran.
5. Blanda de båda degarna och tillsätt mjölet lite i taget. Arbeta degen riktigt väl.
6. Forma lussekatter, (som ett S med för långa ändar). Tryck dit ett russin vid varje ände och lägg dem efterhand på smord plåt eller plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i ca 20 minuter.
7. Pensla med ägg eller smör, garnera och grädda katterna på 225-250 grader i ca 7-9 minuter. Låt svalna under duk.
Visningar: 255
Inlagt 2013-11-29 12:49:22





.jpg)
0 min