Receptbeskrivning

Färgglad rödkålssallad med granatäpple

Ingredienser för
1 st litet rödkålshuvud
1 st fänkål
1 st endive
1 st rödlök
1 frp solrosskott
1 st granatäpple
50 st valnötskärnor
1 st vinägrett
4 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1 st havssalt
1 st nymalen svartpeppar


  45 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Färgglad rödkålssallad
med granatäpple
Den här julsalladen är inte bara vacker att titta pà. den är dessutom både god och nyttig. Servera som den àr eller som tillbehör till julskinka eller köttbullar.

4 personer

Skär rödkål, fänkål, endive och rödlök i tunna skivor. Lägg allt i en skål tillsammans med solrosskotten. Vispa samman vinägretten, smaka av med salt och peppar. Häll på en matsked vinägrett på salladen och spara det som blir över i en burk i kylen. Dela och gröp ur kärnorna ur granatäpplet. Rosta och grovhacka valnötterna. Toppa salladen med granatäpplekärnorna och nötterna.

Visningar: 620
Inlagt 2013-12-01 10:15:14