Receptbeskrivning
Lammgryta med plommon, ingefära och kanel
Ingredienser
för
600 g lamm (bringa eller stek)
2 st gul lök
3 st morot
6 st katrinplommon
2 msk finhackad färsk ingefära
1 tsk malen spiskummin
3 st kanelstång
2 st lagerblad
3 dl vatten
2 msk kalvfond
1 burk körsbärstomater
1 dl grovhackad persilja
1 st olivolja
1 st salt
1 st nymalensvartpeppar
1 frp couscous
2 st gul lök
3 st morot
6 st katrinplommon
2 msk finhackad färsk ingefära
1 tsk malen spiskummin
3 st kanelstång
2 st lagerblad
3 dl vatten
2 msk kalvfond
1 burk körsbärstomater
1 dl grovhackad persilja
1 st olivolja
1 st salt
1 st nymalensvartpeppar
1 frp couscous
Beskrivning
1. Skala och klyfta löken. Skala och skär morötterna i bitar. Hacka katrinplommonen.
2. Bryn köttet i 2 msk oljai en stekpanna. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Lyft över i en gryta.
3. Stek lök, morötter och ingefära tillsammans med spiskummin i 1 msk olja i pannan 2-3 minuter. Flytta över till grytan.
4. Tillsätt kanelstänger, lagerblad, katrinplommon, vatten, fond och tomater.
5. Låt småkoka underr lock ca en och en halv timme. Lyft av locket och låt koka ytterligare en halv timme.
6. Smaka av med salt och peppar.
7. Servera med couscous eller ris. Toppa grytan med persilja.
2. Bryn köttet i 2 msk oljai en stekpanna. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Lyft över i en gryta.
3. Stek lök, morötter och ingefära tillsammans med spiskummin i 1 msk olja i pannan 2-3 minuter. Flytta över till grytan.
4. Tillsätt kanelstänger, lagerblad, katrinplommon, vatten, fond och tomater.
5. Låt småkoka underr lock ca en och en halv timme. Lyft av locket och låt koka ytterligare en halv timme.
6. Smaka av med salt och peppar.
7. Servera med couscous eller ris. Toppa grytan med persilja.
Visningar: 246
Inlagt 2013-12-01 10:35:33






180 min.jpg)