Receptbeskrivning

Laxfiskpinnar med ärtkräm och blomkål

Ingredienser för
400 g laxfile
1 st stort blomkålshuvud
2 st citron
0.5 dl vetemjöl
2 st ägg
2.5 dl ströbröd eller panko
1 st salt
1 st svartpeppar
1 st smör till stekning
4 dl frysta ärtor
1 st finhackad grön chili
1 knippe färsk mynta


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 250 grader med en plåt i mitten.

2. Ansa och skär blomkålen i mindre buketter. Blanda med 3msk olivolja, halv tesked salt och 2 krm peppar i en bunke.

3. Lägg ett bakplåtspapper på den varma plåten. Sprid ut blomkålen och tillaga mitt i ugnen ca 10 min.

4. Koka ärterna mjuka.

5. Häll av ärterna men spara kokvattnet. Mixa ärterna med finrivet skal av en halv citron, 1 msk citronjuice, chili och en hslv tsk hackad mynta. Späd av med kokvattnet till önskad konsistens och smaka av med salt.

6. Skär laxen i tunna skivor, krydda med 1/2 tsk salt.

7. Häll ut mjöl och panko på varsin tallrik. Vispa upp äggen i en djup tallrik. Vänd laxbitarna först i mjöl, sen i ägg, och sist i panko. Stek laxen i smör ca 1/2 minut på var sida.

8. Servera med flingsalt med limesmak.

Visningar: 164
Inlagt 2013-12-01 11:22:15