Receptbeskrivning
Ingredienser
för
1.5 dl färskpressad citronjuice (ca 3 citroner)
2 msk citronskal, finrivs
2 st ägg
2 dl strösocker
75 g smör, rumsvarmt
2 msk citronskal, finrivs
2 st ägg
2 dl strösocker
75 g smör, rumsvarmt
Beskrivning
1. Pressa citronerna och finriv skalet.
2. Vispa ihop ägg och socker i en kastrull.
3. Vispa in citronjuice och skal.
4. Värm på medelvärme och rör i smör.
5. Värm på medelvärme under kraftig vispning till en tjock kräm, se till att det inte blir för varmt så att ägget koagulerar!
6. Drag av från värmen och låt svalna och förvara i kylen.
2. Vispa ihop ägg och socker i en kastrull.
3. Vispa in citronjuice och skal.
4. Värm på medelvärme och rör i smör.
5. Värm på medelvärme under kraftig vispning till en tjock kräm, se till att det inte blir för varmt så att ägget koagulerar!
6. Drag av från värmen och låt svalna och förvara i kylen.
Visningar: 232
Inlagt 2012-03-01 17:15:17

