Receptbeskrivning

Snabb bourguignon

Ingredienser för
500 g nötfärs
10 st röd steklök små
100 g bacon
8 st champinjoner
1 st vitlöksklyfta(or)
1 st morot
2 msk oxfond med rödvin
3 dl vatten
1 tsk timjan
1 st lagerblad
salt och svartpeppar
1.5 dl rödvin
Blomkålsmos
1.5 st blomkålshuvud(en)
0.5 st vitlöksklyfta(or)
1 dl grädde
salt och peppar


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Den här fuskvarianten av klassikern Biff Bourgignon fixar du på en halvtimme. Potatismos är gott till. Jag serverade den med blomkålsmos som tillbehör vilket ger rätten ett lågt GI-värde.

1. Skala löken. Det går enklast om man skär bort lite av botten och toppen och rullar dem hårt. Skär champinjonerna i klyftor.

2. Skala och tärna moroten. Finhacka vitlöken. Stek köttfärsen och rödlöken med bacon några minuter. Tillsätt sedan svamp och vitlök och stek tills svampen fått lite färg.

3. Tillsätt morot, oxfond, vatten, timjan, lagerblad, salt och peppar. Häll i nästan allt vin. Låt koka 15 minuter. Tillsätt resten av vinet i slutet av koktiden.

4. Blomkålsmos: Dela blomkålen i bitar och koka i lättsaltat vatten ca 10 minuter. Häll bort vattnet och tillsätt vitlök och grädden och lite salt och peppar. Mixa till ett slätt mos.


Recept: Mia Troberg Elonq
Foto: Sara Ringström


Näringsinnehåll:
Kalorier: 464 kcal
Kolhydrater: 12 g
Protein: 33 g
Fett: 28 g


Visningar: 486
Inlagt 2013-12-05 10:28:47