Receptbeskrivning
Janssons frestelse på Jessicas vis
Ingredienser
för
10 st potatisar, skalade och strimlade
1 st gul lök, tunt skivad
60 g ansjovisfiléer, hackade (samt spad från en
3 dl grädde
1 msk ströbröd
2 msk smör
1 st gul lök, tunt skivad
60 g ansjovisfiléer, hackade (samt spad från en
3 dl grädde
1 msk ströbröd
2 msk smör
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skala och strimla potatisen.
3. Skala och skiva löken.
4. Smörj en ugnsfast form med smöret. Varva potatis, lök och anjovis i formen. Översta lagret ska vara potatis.
5. Blanda grädden med ansjovisspadet i en bunke.
6. Häll blandningen i formen. Strö över lite ströbröd och klicka över lite smör.
7. Grädda i ugnen i ca 45-55 minuter till potatisen är mjuk och fått en gyllenbrun färg.
2. Skala och strimla potatisen.
3. Skala och skiva löken.
4. Smörj en ugnsfast form med smöret. Varva potatis, lök och anjovis i formen. Översta lagret ska vara potatis.
5. Blanda grädden med ansjovisspadet i en bunke.
6. Häll blandningen i formen. Strö över lite ströbröd och klicka över lite smör.
7. Grädda i ugnen i ca 45-55 minuter till potatisen är mjuk och fått en gyllenbrun färg.
Visningar: 242
Inlagt 2013-12-02 09:53:51





.jpg)
0 min