Receptbeskrivning
Vitt bröd
Ingredienser
för
50 g jäst
5 dl vatten
2 tsk salt
12 dl vetemjöl ca
5 dl vatten
2 tsk salt
12 dl vetemjöl ca
Beskrivning
30 kuvertbröd, 10 baugetter eller 2 formbröd
Smula jäst i en bunke.
Värm vattnet till 37grader och häll i bunken,rör om så jästen löser sig. Tillsätt salt och hälften av vetemjölet,rör om kraftigt.
Tillsätt resten av vetemjölet lite i taget, och arbeta degen väl tills den blir blank och smidig.
ca. 5 min. i maskin eller 10 min. för hand.
Låt degen jäsa under bakduk i 20 min. arbeta ner den och låt jäsa i 20 min. till.
Knåda några minuter på ett mjölat bakbord.
dela och forma till runda eller avlånga kuvertbröd,avlånga portionsbaguetter eller släta formbröd.
lägg kuvertbröden och baguetterna på smorda eller bakplåtsklädda plåtar och formbröden i raka brödformar.
Jäs bröden ca 20 min.
Grädda kuvertbröden ca 8 min. i 250 grader.
baguetterna ca 15 min. i 225 grader.
formbröden ca 35 min. i 175 grader.
Låt bröden svalna på galler utan bakduk
Smula jäst i en bunke.
Värm vattnet till 37grader och häll i bunken,rör om så jästen löser sig. Tillsätt salt och hälften av vetemjölet,rör om kraftigt.
Tillsätt resten av vetemjölet lite i taget, och arbeta degen väl tills den blir blank och smidig.
ca. 5 min. i maskin eller 10 min. för hand.
Låt degen jäsa under bakduk i 20 min. arbeta ner den och låt jäsa i 20 min. till.
Knåda några minuter på ett mjölat bakbord.
dela och forma till runda eller avlånga kuvertbröd,avlånga portionsbaguetter eller släta formbröd.
lägg kuvertbröden och baguetterna på smorda eller bakplåtsklädda plåtar och formbröden i raka brödformar.
Jäs bröden ca 20 min.
Grädda kuvertbröden ca 8 min. i 250 grader.
baguetterna ca 15 min. i 225 grader.
formbröden ca 35 min. i 175 grader.
Låt bröden svalna på galler utan bakduk
Visningar: 173
Inlagt 2013-12-03 13:08:41






2 min.jpg)