Receptbeskrivning
Luftiga frallor
Ingredienser
för
Beskrivning
12 st
1 msk margarin
4 dl lättmjölk
50 g jäst
1 ägg
2 msk ljus eller vit sirap
1/2 tsk salt
9-10 dl vetemjöl
Pensling:
resten av ägget
1 tsk vatten
blå vallmofrön
Värm margarin och mjölk i en bunke i mikron till 37 grader (eller i en gryta på spisen) Smula ner jästen och rör tills den har löst sig. Vispa upp ägget lätt och häll i ungefär hälften. Rör i resterande ingredienser och arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 20 min. Ta upp och knåda degen. Forma 12 st bullar. Lägg dom på 2 bakpappersklädda plåtar. Låt jäsa övertäckta ca 30 min. Blanda det som var kvar av ägget med vattnet. Pensla bullarna och strö på vallmofröna. Grädda i 225 grader i 8-10 min.
1 msk margarin
4 dl lättmjölk
50 g jäst
1 ägg
2 msk ljus eller vit sirap
1/2 tsk salt
9-10 dl vetemjöl
Pensling:
resten av ägget
1 tsk vatten
blå vallmofrön
Värm margarin och mjölk i en bunke i mikron till 37 grader (eller i en gryta på spisen) Smula ner jästen och rör tills den har löst sig. Vispa upp ägget lätt och häll i ungefär hälften. Rör i resterande ingredienser och arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 20 min. Ta upp och knåda degen. Forma 12 st bullar. Lägg dom på 2 bakpappersklädda plåtar. Låt jäsa övertäckta ca 30 min. Blanda det som var kvar av ägget med vattnet. Pensla bullarna och strö på vallmofröna. Grädda i 225 grader i 8-10 min.
Visningar: 338
Inlagt 2013-12-03 13:10:57






0 min.jpg)