Receptbeskrivning

Grönsakspaj

Ingredienser för
pajskal
3 dl vetemjöl, (ca 180 g)
75 g smör
0.5 dl lätt kesella, 1%
fyllning
3 st ägg
2 dl lätt kesella, 1%
75 g fetaost
1 st vitlöksklyfta
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar
grönsaker
3 dl broccolibuketter
1 st purjolök, liten
1 st röd paprika
1 msk olivolja
5 st tomater, soltorkade och marinerade
10 st oliver, gärna med kärna
75 g fetaost


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Blanda alla ingredienser till pajdegen i en matberedare och kör hastigt till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar botten, 24 cm. Ställ kallt ca 30 min.
2. Sätt ugnen på 200°. Fyllning: Blanda ägg och kesella. Smula ner fetaosten. Pressa i vitlöksklyftan. Salta och peppra.
3. Grönsaker: Förväll broccoli i lättsaltat vatten ca 5 min, låt rinna av väl i durkslag. Strimla purjolök och paprika och fräs dem i olivolja några minuter. Strimla de soltorkade tomaterna.
4. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 12 min. Lägg i grönsaker, oliver, smula i fetaosten och häll över fyllningen. Grädda pajen mitt i ugnen ca 35 min eller tills den stannat och fått lite färg.

Visningar: 450
Inlagt 2013-12-04 14:44:19