Receptbeskrivning
Milles halländska långkål
Ingredienser
för
3 st grönkålsstånd medelstora
skinkspad
3 msk smör eller skinkflott
1.5 dl vispgrädde ca
1 msk socker
salt och vitpeppar
skinkspad
3 msk smör eller skinkflott
1.5 dl vispgrädde ca
1 msk socker
salt och vitpeppar
Beskrivning
1. Skölj kålen och repa bladen från de grova stjälkarna.
2. Koka bladen mjuka i skinkspad cirka 1/2 timme. Smaka av så att spadet inte blir för salt.
3. Ta upp och låt rinna av. (Kan förvaras så tills kålen skall användas.)
4. Hacka kålen grovt och fräs i smör eller skinkflott i stekpanna. Späd med grädde och smaksätt med socker, salt och vitpeppar. Låt puttra i fem minuter.
Recept: Milena Bergquist, SvD
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
2. Koka bladen mjuka i skinkspad cirka 1/2 timme. Smaka av så att spadet inte blir för salt.
3. Ta upp och låt rinna av. (Kan förvaras så tills kålen skall användas.)
4. Hacka kålen grovt och fräs i smör eller skinkflott i stekpanna. Späd med grädde och smaksätt med socker, salt och vitpeppar. Låt puttra i fem minuter.
Recept: Milena Bergquist, SvD
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
Visningar: 630
Inlagt 2013-12-04 21:40:26

