Receptbeskrivning
Biscotti
Ingredienser
för
75 g osaltat smör
3 msk honung
3 st ägg
10 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
100 g sötmandel
saffran
3 msk honung
3 st ägg
10 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
100 g sötmandel
saffran
Beskrivning
BISCOTTI - OLIKA SMAKER (LCHF)
ca 50 st
75 g rumsvarmt osaltat smör
3 msk honung (eller annan valfri sötning)
3 ägg
10 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk äkta vaniljpulver
100 g sötmandel
Valfri smaksättning (se nedan)
Saffransbiscotti:
0,5 g saffran (1 kuvert)
Kardemummabiscotti:
1 msk hela kardemummakärnor (mortlas)
Kanel- och kardemummabiscotti:
1 msk hela kardemummakärnor (mortlas)
1 msk kanel
Kanelbiscotti:
1 msk kanel
Pepparkaksbiscotti:
2 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 tsk nejlika
Chokladbiscotti:
2 msk kakao
100 g grovhackad mörk choklad (istället för sötmandel)
Gör så här:
Använd elvispen och rör ihop smör och honung poröst. Vispa ner äggen. Hacka mandeln grovt. Blanda mandelmjöl, bakpulver, vaniljpulver, smaksättning och mandel i en separat skål och rör ner det i smeten. Vispa sakta tills allt har blandat sig, inte längre.
Rulla degen till två längder som är lika långa som plåten (jag använder plastfolie rund degen för att forma den). Placera längderna bredvid varandra på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Platta till längderna så att de är ca 1,5 cm höga. Grädda i 25-30 minuter i 150 grader i mitten av ugnen, håll koll så att skorporna inte bränns.
Ta ut plåten ur ugnen och sänk temperaturen till 100 grader. Låt skorporna svalna något och skär dem sedan i 1 cm tjocka bitar. Lägg tillbaka kakorna på plåten med snittytan uppåt. Torka i ugnen (OBS 100 grader) i 40-50 minuter, ta ut skorporna efter halva tiden och vänd på dem. Slå av ugnen och låt skorporna stå kvar i eftervärmen i ca 1 timme, lufta ugnen ibland genom att öppna lucka och släpp ut fukten.
Låt skorporna svalna helt och förvara dem i lufttät burk i rumstemperatur.
Från Erikas LCHF från vardag till fest.
ca 50 st
75 g rumsvarmt osaltat smör
3 msk honung (eller annan valfri sötning)
3 ägg
10 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk äkta vaniljpulver
100 g sötmandel
Valfri smaksättning (se nedan)
Saffransbiscotti:
0,5 g saffran (1 kuvert)
Kardemummabiscotti:
1 msk hela kardemummakärnor (mortlas)
Kanel- och kardemummabiscotti:
1 msk hela kardemummakärnor (mortlas)
1 msk kanel
Kanelbiscotti:
1 msk kanel
Pepparkaksbiscotti:
2 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 tsk nejlika
Chokladbiscotti:
2 msk kakao
100 g grovhackad mörk choklad (istället för sötmandel)
Gör så här:
Använd elvispen och rör ihop smör och honung poröst. Vispa ner äggen. Hacka mandeln grovt. Blanda mandelmjöl, bakpulver, vaniljpulver, smaksättning och mandel i en separat skål och rör ner det i smeten. Vispa sakta tills allt har blandat sig, inte längre.
Rulla degen till två längder som är lika långa som plåten (jag använder plastfolie rund degen för att forma den). Placera längderna bredvid varandra på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Platta till längderna så att de är ca 1,5 cm höga. Grädda i 25-30 minuter i 150 grader i mitten av ugnen, håll koll så att skorporna inte bränns.
Ta ut plåten ur ugnen och sänk temperaturen till 100 grader. Låt skorporna svalna något och skär dem sedan i 1 cm tjocka bitar. Lägg tillbaka kakorna på plåten med snittytan uppåt. Torka i ugnen (OBS 100 grader) i 40-50 minuter, ta ut skorporna efter halva tiden och vänd på dem. Slå av ugnen och låt skorporna stå kvar i eftervärmen i ca 1 timme, lufta ugnen ibland genom att öppna lucka och släpp ut fukten.
Låt skorporna svalna helt och förvara dem i lufttät burk i rumstemperatur.
Från Erikas LCHF från vardag till fest.
Visningar: 807
Inlagt 2013-12-06 15:21:15






60 min