Receptbeskrivning
Fläskfilégrytan med broccolipuré
Ingredienser
för
600 g fläskfilé
1 msk ghee/kokos ost
1 purjulök
250 g färska champinjoner
1 röd paprika
3 dl kokosmjölk
5 soltorkade tomater
1 bunt färsk bladspenat
1 tsk ekologisk buljong
1 msk dijonsenap
havssalt
svartpeppar
färsk persilja
2 färska broccoli
2 msk olivolja/smör
havssalt
vitpeppar
färsk persilja
1 msk ghee/kokos ost
1 purjulök
250 g färska champinjoner
1 röd paprika
3 dl kokosmjölk
5 soltorkade tomater
1 bunt färsk bladspenat
1 tsk ekologisk buljong
1 msk dijonsenap
havssalt
svartpeppar
färsk persilja
2 färska broccoli
2 msk olivolja/smör
havssalt
vitpeppar
färsk persilja
Beskrivning
Fläskfilégryta
600g Fläskfilé
1 msk ghee/kokos ost
1/2 purjulök
250 g färska champinjoner
1 röd paprika
3 dl kokosmjölk
5 soltorkade tomater
1 näve färsk bladspenat
1 tsk ekologisk buljong
1 msk dijonsenap
havssalt
svartpeppar
färsk persilja
- Broccolipuré
2 färska broccoli
1 msk olivolja/smör
havssalt
vitpeppar
färsk persilja
Skär fläskfilén mindre bitar och stek. Lägg på en tallrik. Fräs purjolök, champinjoner och paprika. Lägg tillbaka fläskfilén i stekpannan igen. Tillsätt kokosmjölk, buljong, soltorkade tomater, senap, bladspenat, persilja och krydda. Låt allt putra i 5 minuter.
Koka upp broccolin. Stavmixa med olivoljan och smaka av med kryddor.
Tips. Broccoli, blomkål,morrötter, sötpotatis, pumpa och jordärtskockor kan göras till puré. Smaksätt med avokado, spenat eller permisan.
Rotfruktsmos mixa kålrot, rotseleri, palsternacka och morot. Kryddsmör, olivolja, citron och färska örter förgyller puréer.
600g Fläskfilé
1 msk ghee/kokos ost
1/2 purjulök
250 g färska champinjoner
1 röd paprika
3 dl kokosmjölk
5 soltorkade tomater
1 näve färsk bladspenat
1 tsk ekologisk buljong
1 msk dijonsenap
havssalt
svartpeppar
färsk persilja
- Broccolipuré
2 färska broccoli
1 msk olivolja/smör
havssalt
vitpeppar
färsk persilja
Skär fläskfilén mindre bitar och stek. Lägg på en tallrik. Fräs purjolök, champinjoner och paprika. Lägg tillbaka fläskfilén i stekpannan igen. Tillsätt kokosmjölk, buljong, soltorkade tomater, senap, bladspenat, persilja och krydda. Låt allt putra i 5 minuter.
Koka upp broccolin. Stavmixa med olivoljan och smaka av med kryddor.
Tips. Broccoli, blomkål,morrötter, sötpotatis, pumpa och jordärtskockor kan göras till puré. Smaksätt med avokado, spenat eller permisan.
Rotfruktsmos mixa kålrot, rotseleri, palsternacka och morot. Kryddsmör, olivolja, citron och färska örter förgyller puréer.
Visningar: 619
Inlagt 2013-12-07 19:00:25

