Receptbeskrivning

Fläskfilégrytan med broccolipuré

Ingredienser för
600 g fläskfilé
1 msk ghee/kokos ost
1 purjulök
250 g färska champinjoner
1 röd paprika
3 dl kokosmjölk
5 soltorkade tomater
1 bunt färsk bladspenat
1 tsk ekologisk buljong
1 msk dijonsenap
havssalt
svartpeppar
färsk persilja
2 färska broccoli
2 msk olivolja/smör
havssalt
vitpeppar
färsk persilja


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Fläskfilégryta
600g Fläskfilé
1 msk ghee/kokos ost
1/2 purjulök
250 g färska champinjoner
1 röd paprika
3 dl kokosmjölk
5 soltorkade tomater
1 näve färsk bladspenat
1 tsk ekologisk buljong
1 msk dijonsenap
havssalt
svartpeppar
färsk persilja
- Broccolipuré
2 färska broccoli
1 msk olivolja/smör
havssalt
vitpeppar
färsk persilja

Skär fläskfilén mindre bitar och stek. Lägg på en tallrik. Fräs purjolök, champinjoner och paprika. Lägg tillbaka fläskfilén i stekpannan igen. Tillsätt kokosmjölk, buljong, soltorkade tomater, senap, bladspenat, persilja och krydda. Låt allt putra i 5 minuter.
Koka upp broccolin. Stavmixa med olivoljan och smaka av med kryddor.
Tips. Broccoli, blomkål,morrötter, sötpotatis, pumpa och jordärtskockor kan göras till puré. Smaksätt med avokado, spenat eller permisan.
Rotfruktsmos mixa kålrot, rotseleri, palsternacka och morot. Kryddsmör, olivolja, citron och färska örter förgyller puréer.

Visningar: 564
Inlagt 2013-12-07 19:00:25