Receptbeskrivning
Klassisk kalops
Oscar Heddson via Ica.se
Ingredienser
för
1 kg nötkött
200 g morötter
2 lökar
2 kalvfond
2 lagerblad
12 kryddpepparkorn
2 msk vetemjöl
1 vatten
smör
salt
vitpeppar
200 g morötter
2 lökar
2 kalvfond
2 lagerblad
12 kryddpepparkorn
2 msk vetemjöl
1 vatten
smör
salt
vitpeppar
Beskrivning
Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner.
Putsa köttet och skär det i 3x3 cm stora bitar.
Skala och skär morötter och lök i ca 2 cm stora bitar.
Bryn köttet i 1 msk smör och 1 msk olja i en gryta.
Tillsätt morötter, lök, kalvfond, lagerblad och kryddpeppar. Låt fräsa några minuter under omrörning.
Strö över mjölet och blanda väl. Häll över vatten så att det precis täcker köttet. Tillsätt ca 2 tsk salt och vitpeppar efter smak.
Koka upp och rör så att det inte fastnar i botten. Skumma av.
Låt sjuda under lock tills köttet är mjukt, ca 11/2 timme. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor.
För alla
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Putsa köttet och skär det i 3x3 cm stora bitar.
Skala och skär morötter och lök i ca 2 cm stora bitar.
Bryn köttet i 1 msk smör och 1 msk olja i en gryta.
Tillsätt morötter, lök, kalvfond, lagerblad och kryddpeppar. Låt fräsa några minuter under omrörning.
Strö över mjölet och blanda väl. Häll över vatten så att det precis täcker köttet. Tillsätt ca 2 tsk salt och vitpeppar efter smak.
Koka upp och rör så att det inte fastnar i botten. Skumma av.
Låt sjuda under lock tills köttet är mjukt, ca 11/2 timme. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor.
För alla
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Visningar: 790
Inlagt 2012-03-02 05:49:07

