Receptbeskrivning
[ev. vegan] Mandelsoppa med sherry och svamp (färsk o torkad)
Ingredienser
för
100 g skållad mandel
1 gul lök
3 vitlöksklyftor, tunt skivade
olivolja
1 tsk torkad timjan, el. 1 msk färsk
250 g svamp, tex. champinjoner
salt och peppar
1 l hönsbuljong
5 msk sherry
2 msk torkad svamp frivilligt
1 knippe persilja
1 gul lök
3 vitlöksklyftor, tunt skivade
olivolja
1 tsk torkad timjan, el. 1 msk färsk
250 g svamp, tex. champinjoner
salt och peppar
1 l hönsbuljong
5 msk sherry
2 msk torkad svamp frivilligt
1 knippe persilja
Beskrivning
Mjukfräs lök och vitlök utan att den tar färg. tillsätt timjan och färsk svamp. Stek tills vätskan försvunnit, salta och peppra.
Tillsätt buljong, sherry och ev torkad svamp (med blötläggningsvatten). Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 5 min.
Rosta mandeln lätt i torr panna. Stöt den ev. i mortel och blanda ner i soppan tillsammans med persilja.
Tillsätt buljong, sherry och ev torkad svamp (med blötläggningsvatten). Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 5 min.
Rosta mandeln lätt i torr panna. Stöt den ev. i mortel och blanda ner i soppan tillsammans med persilja.
Visningar: 269
Inlagt 2013-12-09 13:29:38






0 min