Receptbeskrivning

Mandelbiscotti med amarettoglass och hjortron.

Ingredienser för
200 g sötmandel
200 g smör
1 dl råsocker
1 dl strösocker
4 ägg
7 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
------
vaniljglass
2 msk amaretto
2 dl hjortron eller hjortronsylt
mandelspån


  0 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Blanda glass och amaretto, ställ i frysen minst en timme.

Rosta mandel i ugn eller stekpanna, låt kallna och hacka grovt.

Rör smör, socker pösigt, häll i ett ägg i taget under omrörning.

Blanda torra ingredienser, vänd ner i smeten och arbeta ihop til en lös deg. Häll i den hackade mandeln.

dela degen i fyra delar, rulla till längder och lägg på bakplåtspapper. Platta till lätt.
Grädda på mittfalsen i 200 grader i 10 minuter. Sänk till 175 och grädda ytterligare 15 min.

Skär längderna diagonalt. Lägg ut skorporna med snittytan uppåt på bakplåtsklädd plåt. Låt dem torka i 100 grader i ca. 30 min. Låt svalna.

Servering: Lägg upp glass i fyra skålar, klicka över hjortron och bryt över några kakor. Strö ev på mandelspån.

Visningar: 421
Inlagt 2013-12-09 13:37:56