Receptbeskrivning
Senapsgriljerad quorn med röd coleslaw
M. E. via Tasteline.com
Ingredienser
för
8 st quornfiléer
1 st ägg
4 msk senap, stark grovkornig
3 msk ströbröd
1 st äpple(n) grönt
3 msk majonnäs
2 msk crème fraiche
1 tsk vit balsamvinäger
1 msk senap grovkorning sötstark
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 st ägg
4 msk senap, stark grovkornig
3 msk ströbröd
Röd coleslaw
300 g rödkål 1 st äpple(n) grönt
3 msk majonnäs
2 msk crème fraiche
1 tsk vit balsamvinäger
1 msk senap grovkorning sötstark
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Lägg filéerna på en smord plåt. Blanda ihop ägg, senap och ströbröd
3. Pensla filéerna med blandningen och grilla/stek i ugnen i ca 10 minuter eller tills de har fått en fin färg. Ha lite koll på dem så att de inte bränns.
4. Strimla rödkålen fint. Lägg i en bunke och häll över kokande vatten. Låt stå ett par minuter och häll av vattnet. Kyl kålen en stund. Skala och skär äpplet i små bitar och blanda kål, äpple med majonnäs, crème fraiche, vinäger, salt och peppar.
5. Servera quornfiléerna med coleslaw.
Recept: Mia Troberg Elonq
Foto: Linnea Swärd
Näringsinnehåll:
Energi (kcal)
321,8
Protein (g)
19,1
Fett (g)
16,6
Kolhydrater (g)
20,3
2. Lägg filéerna på en smord plåt. Blanda ihop ägg, senap och ströbröd
3. Pensla filéerna med blandningen och grilla/stek i ugnen i ca 10 minuter eller tills de har fått en fin färg. Ha lite koll på dem så att de inte bränns.
4. Strimla rödkålen fint. Lägg i en bunke och häll över kokande vatten. Låt stå ett par minuter och häll av vattnet. Kyl kålen en stund. Skala och skär äpplet i små bitar och blanda kål, äpple med majonnäs, crème fraiche, vinäger, salt och peppar.
5. Servera quornfiléerna med coleslaw.
Recept: Mia Troberg Elonq
Foto: Linnea Swärd
Näringsinnehåll:
Energi (kcal)
321,8
Protein (g)
19,1
Fett (g)
16,6
Kolhydrater (g)
20,3
Visningar: 546
Inlagt 2013-12-16 12:53:02

