Receptbeskrivning

Carbonara med squash

Ingredienser för
2 st squash gröna
salt och svartpeppar
1 msk olivolja
400 g bacon
200 g champinjoner
1 msk smör
4 st ägg
4 dl grädde
2 dl parmesanost, riven
Garnering
4 st äggula(or)
1 persilja


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Hyvla squasherna med en potatisskalare till långa strimlor.
2. Lägg i en skål med salt och svartpeppar och blanda om. Häll på olivolja.
3. Skär bacon och champinjoner i mindre bitar.
4. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn bacon och svamp i några minuter.
5. Vispa ihop ägg, grädde och parmesan i en skål. Häll på lite salt och svartpeppar.
6. Lägg squashtagliatellen i en kastrull och blanda ner bacon och svamp. Låt allt bli varmt.
7. Häll över äggblandningen. Dra av ifrån värmen och blanda om ordentligt.
8. Servera med rå äggula och persilja.

Receptet kommer från boken "Den nya GI-metoden - Med GB för bättre resultat" av Ola Lauritzon och Ulrika Davidsson. Foto: Malte Danielsson

Visningar: 445
Inlagt 2014-01-06 12:25:01