Receptbeskrivning

Vit sparrissoppa

Ingredienser för
500 g vit sparris
5 dl kyckling- eller grönsaksbuljong
3 st små knipplökar
2 msk smör
1 dl torrt vitt vin
5 dl vispgrädde
salt och peppar
0.5 st citron, pressad
slätbladig persilja


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Om nederdelen på sparrisarna känns torr och träig – skär av och kasta.
2. Skala sparrisarna noggrant, börja cirka 3 cm från toppen. Låt skalen koka i buljongen i 5 minuter för att ta vara på sparrissmaken.
3. Sila av skalen och kasta dem. Ställ buljongen åt sidan.
4. Skär av sparrisknopparna och lägg dem åt sidan.
5. Skär sparrisstängerna i centimeterlånga bitar.
6. Hacka det vita på knipplökarna och fräs det i smöret i en kastrull tillsammans med de skurna sparrisstängerna.
7. Tillsätt vin, grönsaksbuljong och grädde.
8. Koka upp och rör om då och då. Sänk till svag värme och låt soppan sjuda i 10–15 minuter utan lock.
9. Koka sparrisknopparna i lättsaltat vatten i 3–4 minuter.
10. Mixa soppan och smaka av med salt och peppar samt citronsaft.
11. Lägg de nykokta sparrisknopparna i varma, djupa tallrikar och häll genast den varma soppan över.
12. Garnera med persilja, servera och njut…

Visningar: 807
Inlagt 2013-12-10 20:19:57