Receptbeskrivning

Lasagne vegetarisk med morot, rotselleri och svamp

Ingredienser för
2 st lökar, gula
2 st morötter
300 g champinjoner
0.25 st rotselleri
0.5 dl olivolja
7 st vitlöksklyftor
2 tomater, krossade
0.75 tsk muskot, mald
2 tsk rosmarin
1 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
1.5 l mjölk
100 g smör, mjukt
1.5 dl vetemjöl
1.5 tsk salt
2 krm vitpeppar
5 dl parmesanost, riven ca 200 g
2 st lasagneplattor, 2 lager ca 16st


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skala grönsakerna och kör dem var för sig till grovhackat i matberedare.
2. Stek grönsakerna var för sig i olja.
3. Blanda allt i en gryta med tomat och kryddor och koka ca 7 min.
4. Koka upp mjölken. Rör ihop smör och mjöl till en jämn smet och låt blandningen smälta och reda mjölken under vispning. Smaka av med salt och peppar och sjud såsen fem minuter.
5. Förkoka lasagneplattorna i ett par omgångar 3 min i kokande vatten.
6. Varva Bechamelsås, grönsaksröra, ost och lasagne i en långpanna. Första och sista lagret ska vara bechamel och överst strös riven ost.
7. Värm ugnen till 170° och grädda lasagnen 25-35 min, låt den vila en stund före serveringen.

Visningar: 481
Inlagt 2013-12-11 13:58:14