Receptbeskrivning

Lasagne med tomat, spenat och keso

Ingredienser för
250 g lasagneplattor, färska
1 st gul lök, finhackad
2 st vitlöksklyftor, finhackade
1 msk olivolja
800 g krossade tomater, i burkar
2 msk tomatpuré
1.5 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk oregano
1 tsk basilika
2 krm paprikapulver, gärna starkt
375 g spenat, fryst och hackad
500 g keso, i stor burk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 krm muskotnöt
50 g parmesan, riven färsk
100 g ost, riven


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 225°. Fräs löken i olivolja. Tillsätt krossade tomater och tomatpuré. Krydda med salt, peppar, oregano, basilika och paprika. Koka ihop ca 10 min.
2. Värm spenaten i en kastrull. Tillsätt keso och krydda med salt, peppar, muskot och riven parmesan.
3. Smörj en form med lite olivolja. Varva spenatblandning, lasagneplattor och tomatsås. Avsluta med riven ost. Grädda mitt i ugnen i ca 25 min.

Visningar: 246
Inlagt 2013-12-11 13:59:02