Receptbeskrivning

Krämig spenat- och chevrelasagne + råriven palsternacka och rödbeta

Ingredienser för
1 st morot
1,5 paket färska lasagneplattor
gul lök
2 st vitlöksklyfta(or)
500 g passerade tomater
2 dl creme fraiche
200 g chevreost
70 g babyspenat
1 dl vatten
1 msk tomatpuré
0.5 tsk sambal oelek
1 tsk honung
1.5 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
1 tsk basilika


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1,5 paket färska lasagneplattor (Giovanni RANA)
1 st morot
1 st gul lök
2 st vitlöksklyfta(or)
500 gram passerade tomater
2 dl Creme fraiche
200 gram chevreost
70 gram babyspenat
1 dl vatten
1 msk tomatpuré
0,5 tsk sambal oelek
1 tsk honung
1,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
1 tsk basilika

Sallad
1 st palsternacka
1 st rödbeta
1 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 nypa(or) salt
1 nypa(or) svartpeppar

1.Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och hacka löken. Skala rotfrukterna och vitlöksklyftorna. Riv moroten och vitlöken på ett rivjärn och fräs alltsammans i 1 msk olja i en kastrull ca 2 min. Tillsätt passerade tomater, 1 dl vatten, sambal oelek, 1 msk tomatpuré, 1 tsk honung, 1 tsk basilika, 1 ½ tsk salt och ½ tsk peppar och låt det få ett uppkok.

2. Blanda chevreosten med 2 dl creme fraiche.

3. Häll lite tomatsås i botten av formen. Dela lasagneplattorna i lika stora längder. Lägg på ett lager lasagneplattor och bre över hälften av chevreröran. Strö över lite av spenaten. Fortsätt att varva tomatsås, lasagneplattor, chevreröra och spenat. Avsluta med ett lager chevreröra och tomatsås. Sätt in i ugnen ca 20 min.

4. Riv palsternackan och rödbetorna fint på ett rivjärn. Tillsätt 1 msk balsamvinäger, 1 msk olivolja, 1 nypa salt och peppar.



Recept och foto. Mari Bergman Tastelines Matkasse

Visningar: 343
Inlagt 2013-12-11 15:03:13