Receptbeskrivning

Kinesiskt stekt ris

Ingredienser för
2 st ägg, lättvispade
1 st gul lök
4 st salladslökar
250 g skinka
3 msk jordnötsolja
3 dl kokt, kallt långkornigt ris
40 g frysta ärtor
40 ml soja
250 g kokta små skalade räkor


  15 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Krydda de lättvispade äggen med salt och peppar.
Skär löken i åtta klyftor. Skär salladslöken på diagonalen i mindre bitar. Skär skinka i mycket tunna strimlor.

Hetta upp fyra teskedar olja i en wok eller stor stekpanna och häll i äggen. Dra stelnat ägg mot mitten av stekpannan och vicka pannan så att rinnande ägg flyter mot kanterna. När ägget nästan stelnat delar du upp det i ganska stora bitar så att det påminner om äggröra. Lägg upp på ett fat och ställ undan fatet.

Hetta upp den återstående mängden olja plus isterflottet i woken och vicka fram och tillbaks så att både botten och sidorna täcks. Lägg i lök och stek under omrörning på stark värme tills den börjar bli genomskinlig. Lägg i skinka och stek under omrörning i en minut. Tillsätt ris och ärtor, stek under omrörning i tre minuter tills riset är genomvarmt. Tillsätt ägg, soja, salladslök och räkor, låt allting bli genomvarmt.

NOTERA: Helst bör du koka riset en dag innan och förvara det i kylskåp över natten. Det gör att kornen faller isär, och det gör att det stekta riset inte blir så kladdigt.

Visningar: 580
Inlagt 2013-12-12 07:38:44