Receptbeskrivning
Grekiska köttbullar
Ingredienser
för
Beskrivning
800 nötfärs
1st liten finhackad gul lök
1st ägg
3msk ströbröd
100g tärnad grilloumi
1/2dl kosyrat vatten
2dl vispgrädde
1/2msk dijonsenap
2msk timjan
1/2msk kalvfond
salt och peppar
50g smör
olivolja till stekning
Maros köttbullar är generösa i storlek och innehåller bitar av Fontanas egen Grilloumi-ost på får- och getmjölk, med en underbart gräddig sälta. Kombinationen av köttbullarnas frasiga stekyta och bitarna av härligt halvsmält ost ger bullarna både saftighet, spännande konsistens och en intressant, fyllig smak.
Blanda ströbröd och grädde i en bunke och låt svälla. Finhacka löken och fräs den i lite av smöret och oljan. Blanda ner löken i färsen
tillsammans med övriga ingredienser förutom osten. Det kolsyrade vattnet hjälper köttbullarna att inte bli för kompakta.
Forma till rejäla köttbullar och tryck in en Grilloumibit i mitten av varje. Stek köttbullarna i smör- och oliveoljeblandning på medelhög värme tills de fått fin färg och är genomstekta, ca 8-10 min.
Servera med kokt potatis och rårörda lingon spetsade med en skvätt Metaxa eller Cognac, för den goda smakens skull.
1st liten finhackad gul lök
1st ägg
3msk ströbröd
100g tärnad grilloumi
1/2dl kosyrat vatten
2dl vispgrädde
1/2msk dijonsenap
2msk timjan
1/2msk kalvfond
salt och peppar
50g smör
olivolja till stekning
Maros köttbullar är generösa i storlek och innehåller bitar av Fontanas egen Grilloumi-ost på får- och getmjölk, med en underbart gräddig sälta. Kombinationen av köttbullarnas frasiga stekyta och bitarna av härligt halvsmält ost ger bullarna både saftighet, spännande konsistens och en intressant, fyllig smak.
Blanda ströbröd och grädde i en bunke och låt svälla. Finhacka löken och fräs den i lite av smöret och oljan. Blanda ner löken i färsen
tillsammans med övriga ingredienser förutom osten. Det kolsyrade vattnet hjälper köttbullarna att inte bli för kompakta.
Forma till rejäla köttbullar och tryck in en Grilloumibit i mitten av varje. Stek köttbullarna i smör- och oliveoljeblandning på medelhög värme tills de fått fin färg och är genomstekta, ca 8-10 min.
Servera med kokt potatis och rårörda lingon spetsade med en skvätt Metaxa eller Cognac, för den goda smakens skull.
Visningar: 381
Inlagt 2013-12-12 13:20:21






30 min